3.9.23

Αφροδίτη σε στάση ορθοδρόμησης – 4 Σεπτεμβρίου 2023: Let the games begin!

 



Λίγο πριν το ξημέρωμα (04.20΄) της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου 2023 η Αφροδίτη, μετά από 40 μέρες αναδρομής, κάνει στάση ορθοδρόμησης στην 12ο μοίρα του Λέοντα. Στην μοίρα αυτή βρίσκεται ήδη για μία εβδομάδα και θα παραμείνει για άλλη μία (συνολικά 14 μέρες), ενεργοποιώντας την έντονα.

Η Αφροδίτη έκανε την ανάδρομη ή «κατώτερη» σύνοδο με τον Ήλιο στις 13 Αυγούστου, στην 20ο μοίρα του Λέοντα, ξεκινώντας τον καινούργιο συνοδικό της κύκλο με τον Ήλιο που θα διαρκέσει 19 μήνες, μέχρι την επόμενη κατώτερη σύνοδό τους, που θα γίνει 23 Μαρτίου 2025 στην 2ο του Κριού. Θα μεσολαβήσει η ανώτερη σύνοδος τους, που θα γίνει στις 4 Ιουνίου 2024 στην 14ο μοίρα των Διδύμων. Στους συνοδικούς κύκλους των πλανητών που είναι εσωτερικά απο την Γη, δηλαδή του Ερμή και της Αφροδίτης, η κατώτερη σύνοδος είναι η αρχή του κύκλου, ενώ η ορθόδρομη ή «ανώτερη» σύνοδος τους, θεωρείται ότι αντιστοιχεί στην αντίθεση τους.


Η ερμηνεία όλων των συνοδικών κύκλων γίνεται επάνω στον συνοδικό κύκλο του Ηλίου/Σελήνης: η σύνοδος που αποτελεί την έναρξη, είναι ο σπόρος που πέφτει, ενώ ο κύκλος βρίσκεται σε πλήρη εκδήλωση και καρποφορία κατά την αντίθεση. Οι ενδιάμεσες φάσεις του κύκλου των εσωτερικών πλανητών διαφοροποιούνται ακριβώς επειδή στο Γεωκεντρικό μοντέλο που χρησιμοποιούμε, οι πλανήτες αυτοί δεν μπορούν να απομακρυνθούν πολύ απο τον Ήλιο (Η Αφροδίτη μέχρι 480 μοίρες και ο Ερμής έως 28ο).

Έτσι, μετά την κατώτερη σύνοδο (που αντιστοιχεί στην σύνοδο) διακρίνουμε ως φάσεις στον κύκλο των 2 εσωτερικών πλανητών α/ την ηλιακή ανατολή του πλανήτη (δηλαδή όταν περνάει ανατολικά του Ηλίου και ανατέλλει ανατέλλει πριν από αυτόν), β/ την στάση ορθοδρόμησης, γ/ την μέγιστη λαμπρότητα, δ/ την μέγιστη απομάκρυνση, ε/ την μείωση ταχύτητας που θα τον οδηγήσει στο να πλησιάσει και πάλι τον Ήλιο, στ/ την φάση “ύπαυγου”, κατά την οποία ο πλανήτης έχει μπει κάτω απο τις ακτίνες του Ηλίου και έχει εξαφανιστεί απο τον ουρανό, ζ/ την ανώτερη σύνοδο (που αντιστοιχεί στην αντίθεση), η/ την έξοδο απο τις ακτίνες του Ηλίου και εμφάνιση του πλανήτη στον ουρανό, ως δυτικός, αυτήν την φορά (δλδ θα τον δούμε στον δυτικό ορίζοντα, μετά τη Δύση του Ηλίου), θ/ η άνοδος του (σε ύψος) στον ουρανό και η μέγιστη απομάκρυνση του απο τον Ήλιο, ι/ η ελάττωση ταχύτητας και η στάση αναδρομής, ια/ το να ξαναμπεί κάτω απο τις ακτίνες του Ηλίου, ανάδρομος αυτή τη φορά, ώστε να πάει στην επόμενη κατώτερη σύνοδο του με τον Ήλιο, τερματίζοντας αυτόν τον κύκλο και ξεκινώντας τον επόμενο

Κατά την κατάταξη και την μελέτη μας κάποια από αυτά τα στάδια τα συγχωνεύουμε, αλλά εδώ ήθελα να τα γράψω αναλυτικά, για να πάρετε μία σφαιρική ιδέα. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε πως όλα αυτά τα στάδια ερμηνεύονται διαφορετικά και δεν έχει την ίδια έννοια ο πλανήτης όταν αναδύεται ανατολικά του Ηλίου, με την ανάδυση του ίδιου πλανήτη και στο ίδιο ζώδιο, αλλά δυτικά του Ηλίου!

Αυτά που μέχρι τώρα είπαμε πρακτικά σημαίνουν πως ο σπόρος που έπεσε στις 13/8, κατά την έναρξη του συνοδικού κύκλου, θα διαρκέσει για 9,5 μήνες, μέχρι την επόμενη σύνοδο τους (που όπως είπαμε, αντιστοιχεί σε αντίθεση, δηλαδή στην “Πανσέληνο” τους): αυτό που σκεφτήκαμε, που αρχίσαμε, που σχεδιάσαμε, που βάλαμε σε εφαρμογή, είτε συνειδητά είτε ενστικτωδώς (πιο πιθανό το δεύτερο), θα το δούμε να εμφανίζεται δυναμικά, σαν ένα φυτό που ξυπνάει από τον χειμώνα και βγάζει μπουμπούκια, όταν η Αφροδίτη θα βρίσκεται στην μέγιστη λαμπρότητα της (αυτό θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου, που τυγχάνει να είναι και η μέρα που θα κάνει το τρίτο τετράγωνο της με τον Δία), ενώ θα συνειδητοποιήσουμε το τι ακριβώς ξεκινήσαμε και πώς καλύτερα να το πραγματοποιήσουμε όταν η Αφροδίτη θα βρίσκεται στην μέγιστη απόσταση της απο τον Ήλιο (για αυτήν τη φάση του κύκλου), στις 23 Οκτωβρίου (και 2 μέρες αργότερα θα κάνει σύνοδο με τον ΔΙΚΟ ΤΗΣ βόρειο δεσμό, περνώντας την εκλειπτική, πράγμα εξαιρετικά βοηθητικό για να δούμε πώς εντάσσεται η επιθυμία και το σχέδιο μας μέσα στην “μεγαλύτερη εικόνα”). Η πλήρης άνθιση του σχεδίου και του λουλουδιού θα έρθει με την ανώτερη σύνοδο, τον Ιούνιο: τότε θα δρέψετε συνολικά τους καρπούς των ενεργειών που κάνατε τις τελευταίες εβδομάδες.

Η φάση όμως στην οποία τώρα βρισκόμαστε, που η Αφροδίτη έχει εμφανιστεί ανατολική στον ουρανό και κάνει την στάση ορθοδρόμησης της, έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
Κατ’ αρχήν, μην περιμένετε να “ισιώσει” και να επανέλθει τίποτα στις σχέσεις, (ακόμα κ όταν βρει τον βηματισμό της, μετά από μία εβδομάδα και πάρει μπροστά). Η νεογέννητη στον ουρανό ανατολική Αφροδίτη δεν έχει τίποτα το γλυκό, τρυφερό και αγαπησιάρικο επάνω της, το αντίθετο! Εσείς μπορεί να περιμένετε την “γατούλα” θεά του έρωτα, αλλά εδώ εμφανίζεται μια αμαζόνα έτοιμη να διεκδικήσει τα δίκια της και να πάρει κεφάλια! Αντί της γλυκιάς Ινάννα, έρχεται η πολεμοχαρής Ιστάρ (μετεξέλιξη της απο τους Ακκάδιους που ήταν πιο πολεμικός λαός)! Αντί της σεβάσμιας και αγαπητής Φρίγγα, έρχεται η έξαλλη Φρέγια! Αντί της Αφροδίτης, έρχεται η… Κοετζαλκοάτλ (ανδρόγυνη θεότητα των Αζτέκων που εκπροσωπούσε και τον Ήλιο και την Αφροδίτη και κρατούσε κάτι μαχαίρια, που όχι, δεν τα ήθελε για να κόψει σαλάτα…)!

Είναι μία Αφροδίτη απαιτητική, σαν το μωρό που κλαίει και φωνάζει, διεκδικώντας την τροφή και την επιβίωση του, που θα βάλει τις ανάγκες της και τα “θέλω” πιο πάνω απο της ανάγκες και τα “θέλω” των άλλων. Εάν οι άλλοι δεν το αντιληφθούν αυτό, ότι πρέπει να της αφήσουν χώρο και χρόνο για να ικανοποιήσει τα αιτήματα της ώστε να μπορέσει να συνέλθει και να βρει τον εαυτό της, τότε θα βγουν τα μαχαίρια που κουβαλάει.

Ομολογουμένως είναι μία δύσκολη φάση και ένας “κόντρα ρόλος” για την Αφροδίτη, που έχουμε μάθει να την θεωρούμε ως την κεντρομόλο δύναμη και τη συγκολλητική ουσία μεταξύ των ανθρώπων.

Από την στάση ορθοδρόμησης της Αφροδίτης θα επηρεαστούν περισσότερο όσοι έχουν γεννηθεί με Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, Ήλιο, Σελήνη ή Αφροδίτη στην 12ο μοίρα των σταθερών ζωδίων (Λέων, Ταύρος – που είναι και η κυβερνήτρια του- Σκορπιός και Υδροχόος), οι Ζυγοί, ακριβώς επειδή είναι η κυβερνήτρια του ζωδίου, οι Ιχθύες – ως ζώδιο έξαρσης της- και φυσικά, όλοι όσοι είναι γεννημένοι γύρω απο στάση ορθοδρόμησης της Αφροδίτης, μέχρι και 15 μέρες μετά, ακριβώς επειδή είναι η φάση του κύκλου τους και συντονίζονται απόλυτα!


(Η εικόνα είναι απο την wikipedia Ishtar on an Akkadian seal - Inanna - Wikipedia  και δείχνει την Ινάννα -την αντίστοιχη Αφροδίτη των Σουμερίων- απεικονισμένη επάνω σε σφραγίδα της αυτοκρατορίας των Ακκαδίων, χρονολογούμενη γύρω στον 22ο αιωνα π.Χ. Παρατηρούμε ότι φέρει 7 μαχαίρια...)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερμής τετράγωνο Πλούτωνας 17 Μαΐου 2024: Όλα θέλω να τα ξέρω, όλα!

  Την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 10.43 το πρωί θα κορυφωθεί η όψη τετραγώνου που γίνεται μεταξύ του Ερμή, που βρίσκεται στην 2 ο 03΄μοίρα του...