12.11.23

Νέα Σελήνη 13 Νοεμβριου 2023 - I came in like a wrecking ball


Νέα Σελήνη 13 Νοεμβρίου 2023 – I came in like a wrecking ball

 

I came in like a wrecking ball ...(Miley Cyrus, 2013)

Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου θα γίνει στις 13/11, στις 11.27΄ το πρωί στην 20ο 43΄ Σκορπιού.Η Νέα αυτή Σελήνη έχει πολλές ιδιαιτερότητες, οι οποίες θα μας απασχολήσουν και άμεσα αλλά και στο προσεχές μέλλον και αυτός είναι ο λόγος που χρήζει ενός δικού της άρθρου.

Κατ’ αρχήν, γίνεται στο ζώδιο του Σκορπιού, σε κυβέρνηση Άρη, σε τριπλότητα Αφροδίτης και όρια Δία. Απο αυτούς τους πλανήτες, η Αφροδίτη βρίσκεται στον Ζυγό, ζώδιο που δεν “βλέπει” τον Σκορπιό, άρα η παρέμβαση της δεν είναι καθοριστική. Ο Δίας βρίσκεται στον Ταύρο, ανάδρομος και σε ζώδιο αντίθεσης, άρα αποδυναμωμένος και όχι βοηθητικός. Μένει λοιπόν Άρης, ο οποίος βρίσκεται στον Σκορπιό, που παραδοσιακά αποτελεί την νυχτερινή κατοικία του και ο οποίος “μετέχει” στην Ν.Σ. δεδομένου ότι απέχει λιγότερο από 2 μοίρες από τα Φώτα, τα οποία συγκλίνουν προς αυτόν.

Ο Άρης, ευρισκόμενος σε απόσταση μικρότερη των 2ο απο τον Ήλιο είναι “καμμένος”. Ναι, όλοι οι πλανήτες “καίγονται”, άρα και ο Άρης, ας είναι θερμότερος από τον Ήλιο (σύμφωνα με τις ιδιοσυγκρασίες). Αρκεί να σκεφτούμε ότι το φως του δεν φαίνεται στον ουρανό, καθώς καλύπτεται απο το ηλιακό φως. Το γεγονός ότι είναι σε κυβέρνηση, άρα βρίσκεται “σε άρμα” τον προστατεύει απο το να εκχωρήσει όλη του τη δύναμη στον Ήλιο (γιατί αυτό ουσιαστικά υφίσταται ένας “καμένος” πλανήτης, καθώς ο Ήλιος παίρνει τη δύναμη αυτού του πλανήτη και την εκδηλώνει στον οίκο που κυβερνάει), οπότε οι οίκοι τους οποίους κυβερνάει δεν εμφανίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Το γεγονός ότι ο Άρης εξασθενεί έστω και λίγο είναι θετικό, καθώς η Ν.Σ. γίνεται μέρα και ο Άρης είναι ένα νυχτερινός πλανήτης που στους ημερήσιους χάρτες αποτελεί συνήθως την κύρια πηγή προβλημάτων. Η συνέχεια του άρθρου εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερμής τετράγωνο Πλούτωνας 17 Μαΐου 2024: Όλα θέλω να τα ξέρω, όλα!

  Την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 10.43 το πρωί θα κορυφωθεί η όψη τετραγώνου που γίνεται μεταξύ του Ερμή, που βρίσκεται στην 2 ο 03΄μοίρα του...