24.8.23

24 Αυγούστου - Ανάδρομος Ερμής. Ο αποδιοπομπαίος τράγος!

 

24 Αυγούστου - Ανάδρομος Ερμής. Ο αποδιοπομπαίος τράγος!


Στις 24 Αυγούστου,  ο Ερμής (που βρίσκεται σε στάση απο τις 23/8) θα γυρίσει φαινομενικά ανάδρομος στην 21ο.51΄ μοίρα της Παρθένου, πράγμα που δεν είναι καθόλου σπάνιο, δεδομένου ότι συμβαίνει 3 φορές τον χρόνο. Θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, όπου θα σταματήσει στην 8ο μοίρα της Παρθένου για να γυρίσει ορθόδρομος. Στο μέσον της αναδρομής του, στην 13ο.36΄Παρθένου, στις 6 Σεπτεμβρίου, θα κάνει την κατώτερη σύνοδο του με τον Ήλιο, ευρισκόμενος σε κατάσταση cazimi  (στην καρδιά του Ήλιου, «εγκάρδιος»).

Είναι γνωστό ότι ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος 3 φορές τον χρόνο, αυτό όμως που δεν είναι και τόσο γνωστό είναι ότι έχει 2 τύπου αναδρομές, τον τύπο Ι και τον τύπο ΙΙ. Για κάθε δύο αναδρομές τύπου Ι, γίνεται μία αναδρομή τύπου ΙΙ (που θεωρείται και η πιο «δυσκολη»). Τώρα βρισκόμαστε σε αναδρομή τύπου Ι.

Η αναδρομή του Ερμή είναι η τελευταία φάση και το σβήσιμο του συνοδικού του κύκλου με τον Ήλιο, ενός κύκλου που ξεκινάει με την κατώτερη σύνοδο, κατά την οποία ο Ερμής είναι πάντα ανάδρομος. Μετά την κατώτερη σύνοδο αλλάζει θέση ως προς τον Ήλιο και απο δυτικός γίνεται ανατολικός. Φυσικά, παραμένει κρυμμένος για κάποιες μέρες κάτω απο τις ακτίνες του Ηλίου μέχρις ότου βγει από το ηλιακό φως, καταστεί ορατός και ανατείλει πριν τον Ήλιο. Το σε πόσες μέρες μετά τη σύνοδο του με τον Ήλιο ο Ερμής θα βγεί απο τις ακτίνες εξαρτάται τόσο απο το ζώδιο, αν δηλαδή είναι μακράς ή ταχείας ανόδου, όσο και απο το γεωγραφικό πλάτος του τόπου στον οποίο τον παρατηρούμε.

Η συγκεκριμένη αναδρομή που γίνεται εξ ολοκλήρου στο ζώδιο της Παρθένου, το οποίο αποτελεί κατοικία (και έξαρση) του Ερμή, ολοκληρώνει τον κύκλο αναδρομών του Ερμή σε αμιγώς γήινα ζώδια, καθώς η επόμενη, τον Δεκέμβριο, θα ξεκινήσει μεν στον Αιγόκερω, θα ολοκληρωθεί όμως στον Τοξότη, συνδέοντας τα ζώδια της Γης και της Φωτιάς και σηματοδοτώντας το πέρασμα του κύκλου στο στοιχείο  της Φωτιάς.

Το στοιχείο της Γης, το βαρύτερο και πυκνότερο απο τα 4 στοιχεία, αντιπροσωπεύει τα πράγματα που έχουν συμπαγή μορφή, είναι «κρυσταλλωμένα» και αντέχουν στον Χρόνο. Απαιτεί πρακτικότητα, συγκέντρωση, περίσκεψη, υπομονή, επιφυλακτικότητα και φυσικά επιμονή.

Όταν ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, συνήθως λέμε ότι  «εσωτερικοποιεί την ενέργεια του», στρέφεται προς τα μέσα. Πιο απλά, θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με τις κινήσεις που κάνουμε όταν χάνουμε κάτι, ή οταν δεν είμαστε σίγουροι για μία ενέργεια μας. Τι κάνουμε όταν χάνουμε ένα αντικείμενο? Εκτός από το να του βάλουμε ένα αυτοκόλλητο που ανταποκρίνεται στο σφύριγμα, (ακούστε με, είμαι «επαγγελματίας αφηρημένη»)! Ανακαλούμε στη μνήμη μας ποιες ήταν οι τελευταίες κινήσεις μας και πότε το είδαμε τελευταία φορά, επαναλαμβάνουμε δηλαδή τα βήματα μας και τη διαδρομή μας προς τα πίσω, ψάχνοντας που ξεχαστήκαμε και αστοχήσαμε.
Ακριβώς το ίδιο πράγμα κάνει και ένας ανάδρομος πλανήτης και ειδικά ο Ερμής της Παρθένου που είναι ο πλανήτης που εκφράζει την καθημερινότητα και το “
micromanagement” των υποθέσεων μας!

Δεδομένου ότι η τελευταία όψη που έκανε ο Ερμής πριν την αναδρομή του ήταν το τρίγωνο με τον Δία (στις 10/8), αυτήν την ενέργεια έχει κρατήσει, εκτός φυσικά απο την ενέργεια που του μεταφέρει η Σελήνη κάθε φορά που κάνει όψη μαζί του.

Η αναδρομή του Ερμή στην Παρθένο δεν θα φέρει ουτε λιμούς, ουτε καταποντισμούς, ούτε επίσκεψη εξωγήινων, ούτε θα μας ρίξει τον ουρανό στα κεφάλια μας! Ούτε και θα κάνει τις πτήσεις να καθυστερούν (περισσότερο)  και τα λεωφορεία να μην έρχονται!

Αυτό που θα κάνει είναι να μας ζητήσει να λειτουργήσουμε κριτικά και  πρακτικά, ελέγχοντας τόσο τις σκέψεις όσο και τις πράξεις μας κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Να αποκτήσουμε ευσυνειδησία και να αντιμετωπίσουμε τις υποχρεώσεις μας, εκείνες που κοιτάξαμε να αποφύγουμε, ή και να μεταθέσουμε σε άλλους. Να διορθώσουμε τον τρόπο προσέγγισης μας στα γεγονότα και πριν βγάλουμε συμπέρασμα, να χρησιμοποιούμε την αναλυτική μας ικανότητα. Να μην ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, αν δεν το έχουμε σκεφτεί σοβαρά και αν δεν εχουμε κάνει την έρευνα μας και αν δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι για αυτό που πάμε να κάνουμε.

Περισσότερη προσοχή κατά την διάρκεια της αναδρομής ενός πλανήτη χρειάζονται η αρχή και το τέλος της, δηλαδή οι στάσεις της.  Αυτό γίνεται γιατί ο πλανήτης, σταματώντας τελείως την κίνηση του για να αλλάξει φορά λειτουργεί περίεργα, όπως ένας μεθυσμένος άνθρωπος που χάνει τον βηματισμό του και τρεκλίζει. Εκεί επάνω λοιπόν είναι πιο πιθανό να γίνει το λάθος.

Από την αναδρομή αυτή επηρεάζονται περισσότερο οι Παρθένοι και οι Δίδυμοι, τα δύο ζώδια που κυβερνάει ο Ερμής. Στην συνέχεια επηρεάζονται εκείνοι που γίνεται σε γωνιακούς οίκους του Χάρτη τους, δηλαδή όσοι έχουν ωροσκόπο σε Παρθένο, Τοξότη, Ιχθύς, ή Διδύμους (τα Μεταβλητά).
Τέλος, εκείνοι που είναι γεννημένοι με ανάδρομο Ερμή θεωρούνται πιο ευνοημένοι καθώς συντονίζονται καλύτερα!  

Να μην ξεχάσω να σας πω να ξεκινάτε νωρίτερα απο ότι πριν για να πάτε στις δουλειές και τα ραντεβού σας: Για τυχόν καθυστέρηση δεν ευθύνεται ο ανάδρομος Ερμής, αλλά οι Αθηναίοι που γύρισαν απο τις διακοπές τους και άρχισε πάλι η αυξημένη κίνηση μέσα στην Πόλη!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερμής τετράγωνο Πλούτωνας 17 Μαΐου 2024: Όλα θέλω να τα ξέρω, όλα!

  Την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 10.43 το πρωί θα κορυφωθεί η όψη τετραγώνου που γίνεται μεταξύ του Ερμή, που βρίσκεται στην 2 ο 03΄μοίρα του...