27.8.23

Ανάδρομος Ουρανός 29 Αυγούστου 2023: Επανάσταση με αιτία, στόχο και πρόγραμμα!

 

Ανάδρομος Ουρανός 29 Αυγούστου 2023: Επανάσταση με αιτία, στόχο και πρόγραμμα!

Στις 29 Αυγούστου, στις 5.38 το ξημέρωμα, ο Ουρανός γυρίζει ανάδρομος στην 23ο.04’ μοίρα του Ταύρου. Θα κινείται ανάδρομος για 5 μήνες, έως τις 27 Ιανουαρίου 2024, οπότε θα σταματήσει στην 19ο.05΄μοίρα του Ταύρου, για να αναδρομήσει στη συνέχεια.

Γενικά, ο Ουρανός είναι ανάδρομος 5 μήνες τον χρόνο, που σημαίνει ότι το 40% του πληθυσμού έχει τον Ουρανό ανάδρομο στην γενέθλιο χάρτη του.  Αυτό είναι θέμα γεωμετρίας του Γεωκεντρικού συστήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο λόγος χρήσης Γεωκεντρικού, αντί του ορθού Ηλιοκεντρικού, είναι ότι βρισκόμαστε εμείς πανω στη Γη και η Αστρολογία  σχετίζεται με τη ζωή μας.

Ο Ουρανός είναι ο πρώτος πλανήτης που συναντάμε μετά τον Κρόνο, που στην παραδοσιακή αστρολογία συμβολίζει το όριο. Είναι ο πρώτος απο τους εξωκρόνιους (ο όρος «εξωκρόνιος», ή «υπερκρόνιος», που του αποδόθηκε από όταν ανακαλύφθηκε, οφείλεται στον φυσικομαθηματικό Bernoulli και από εκεί τον έχουμε πάρει και τον χρησιμοποιούμε) πλανήτες που ανακαλύφθηκε με την βοήθεια τηλεσκοπίου, το 1781, από τον Άγγλο αστρονόμo William Herschel. Βρίσκεται σχεδόν 20 φορές πιο μακριά απο τον Ήλιο σε σχέση με την Γη, ενώ χρειάζεται περίπου 84 χρόνια για να κάνει μία περιστροφή γύρω απο το άστρο μας. Έχει και αυτός δακτυλίους, δεν είναι διάσημος όμως για αυτούς (όπως ο Κρόνος), αλλά για κάτι άλλο: για τον άξονα περιστροφής του, ο οποίος έχει κλίση 98ο μοιρών, δηλαδή είναι σχεδόν παράλληλος με τον Ισημερινό του! Σκεφτείτε έναν πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο ξαπλωμένος, στο πλευρό του, σαν να κάνει «βαρελάκια»! Μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί 27 δορυφόροι του (φεγγάρια), ενώ θεωρείται ο πιο κρύος πλανήτης του συστήματος μας.

Αν σκεφτούμε τις ιδιότητες του Θεού Ουρανού, πρωτότοκου γιου και συζύγου της Γαίας και τις συνδυάσουμε με τα αστρονομικά του χαρακτηριστικά, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ποια αρχέτυπα αντιπροσωπεύει και τι σημειοδοτεί:

Αλλαγές -κατά προτίμηση αιφνίδιες- ξαφνικά γεγονότα, αμφισβητήσεις και αναθεωρήσεις, υπέρβαση και «σπάσιμο» των ορίων,  επαναστάσεις (σε όλους τους χάρτες επαναστάσεων βρίσκουμε μέσα ενεργό Ουρανό, απλά για να επιτύχει η επανάσταση χρειάζεται να συμπράττει και ο Δίας), απελευθερώσεις και ανεξαρτητοποιήσεις, κοινωνικές αναμορφώσεις, τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες κάθε είδους (απο την αεροπορία μέχρι τον ηλεκτρισμό, τέτοιες εφευρέσεις θεωρούνται ότι φέρουν τη σφραγίδα του), αποκαλύψεις, σοκαρίσματα, αδυναμία προβλεψιμότητας, εκκεντρικότητα και ό,τι εναλλακτικό, ακρότητα, ακραίο ψύχος, συλλογικότητα και παντελής απουσία προσωπικού στοιχείου και εμπλοκής.

Ο Richard Tarnas τον χαρακτηρίζει ως “cosmic trickster”, δηλαδή «κοσμικό κατεργάρη», ενώ στο ομώνυμο βιβλίο του αρχετυπικά τον συνδέει με τον Πυρφόρο Προμηθέα, τον Τιτάνα που έφερε την φωτιά στην Ανθρωπότητα και άλλαξε την Μοίρα της και την πορεία της εξέλιξης της. Δεδομένου ότι η ανακάλυψη του πλανήτη «συνέπεσε» με την βιομηχανική επανάσταση, που άλλαξε τη μορφή της οικονομίας, αλλά και με την κορύφωση του Διαφωτισμού που οδήγησε στην Αμερικανική και –κυρίως- στην Γαλλική Επανάσταση, με το σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη», που άλλαξε τη μορφή των κρατών και των διακυβερνήσεων των λαών τους, ο Richard Tarnas θεωρεί ότι εξελίχθηκε σε «Προμηθέα Λυόμενο», που βρήκε πλέον την ευκαιρία και έδρασε χωρίς όρια, γκρεμίζοντας το παλιό και ρίχνοντας το σπόρο του καινούργιου.

Ο Robert Hand δεν τον κατατάσσει στους «κακεργέτες πλανήτες» με την παραδοσιακή έννοια (είναι οι Άρης και Κρόνος), αλλά τον θεωρεί μία ενέργεια η οποία αποσκοπεί να μας βγάλει από τη «ζώνη άνεσης» στην οποία βρισκόμαστε και στην οποία, τις περισσότερες φορές» εχουμε βουλιάξει, χωρις να το αντιλαμβανόμαστε. Η ενέργεια είνα απότομη, αποδιοργανωτική, καταιγιστική και κατακερματιστική. Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο, προκειμένου νας μας σπάσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας στην οποία έχουμε «βολευτεί», αλλά στην πραγματικότητα, έχει αποτελματωθεί η ζωή μας και πρέπει να ξεφύγουμε άμεσα.

Ο Μέγας Αμφισβητίας, λοιπόν, γυρίζει ανάδρομος στις 29 Αυγούστου, στην 23ο. 04’ του ζωδίου του Ταύρου. Ο Ουρανός, που παραμένει περίπου 7 χρόνια σε κάθε ζώδιο, σε κάθε αναδρομή του καλύπτει διάστημα 4 μοιρών και συνήθως, η στάση ορθοδρόμησης γίνεται δίπλα, ή και επάνω στη μοίρα που έγινε η προηγούμενη στάση ανάδρομης. Έτσι, ο Ουρανός ενεργοποιεί 3 φορές την κάθε μοίρα του ζωδιακού απο όπου περνάει, 2 φορές ορθόδρομος και 1 φορά ανάδρομος, ώστε να μην έχουμε κανένα περιθώριο διαφυγής απο την επίδραση του!

Λέμε πως όταν ένας πλανήτης γυρίζει ανάδρομος, κάνει μερικά βήματα πίσω, σαν να προσπαθεί να δει την μεγαλύτερη εικόνα, ενώ η δράση του καθίσταται πιο «εσωτερικοποιημένη», καθώς μας καλεί να αναλογιστούμε το πώς έχει επιδράσει στη ζωή μας, να επεκτιμήσουμε την πορεία μας και να αναθεωρήσουμε αποφάσεις και σχέδια που δεν ήταν λειτουργικά. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως ο ανάδρομος Ουρανός είναι πολύ λιγότερο «επαναστάτης» απο τον ορθόδρομο, αλλά ενδιαφέρεται περισσότερο να παγιώσει τις αλλαγές που έχει μέχρι στιγμής επιφέρει.

Από την στάση και την πεντάμηνη αναδρομή του Ουρανού θα επηραστούν κατά κύριο λόγο τα ζώδια του Σταθερού σταυρού (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) και περισσότερο όσοι έχουν Ήλιο, Σελήνη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες απο την 19ο μέχρι την 23ο μοίρα. Η 24ο μοίρα θα «υποψιαστεί» τις ανατροπές που θα της έρθουν, ενώ η 18ο θα έχει έναν απόηχο των αλλαγών που ήδη έζησε.
Ακόμα επηρεάζονται απο 8η αρμονική (δηλαδή με όψεις μισού και ενάμιση τετραγώνου) αρχικά η 8ο μοίρα του Παρορμητικού σταυρού (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), και όσο θα περνούν οι μήνες και θα κατεβαίνει ο Ουρανός, μέχρι και η 4ο μοίρα των παρορμητικών, ως προς αυτά που προαναφέρθηκαν.

Ας κάνουμε και μία αναφορά στην εγκόσμια κατάσταση: Για την Ελλάδα, ο χάρτης στάσης προς αναδρομή του Ουρανού έχει ωροσκόπο στην 19ο.58΄Λέοντα, που σημαίνει ότι ο Ουρανός βρίσκεται στον 10ο οίκο του χάρτη και ενεργοποιεί με τετράγωνο τον ωροσκόπο: ο Ωροσκόπος είναι η ίδια η χώρα ως υπόσταση και οι άνθρωποι της, ενώ ο Ουρανός εκφράζει τις αιφνίδιες αλλαγές, τις καινοτόμες ιδέες που ξεπηδούν μέσα απ το συλλογικό νου, τις στάσεις και διαδηλώσεις, την αποδιοργάνωση και το χάος, τις ξαφνικές φυσικές καταστροφές, τις πιο δεξιόστροφες / «ακροφιλελεύθερες» πολιτικές. Το γεγονός ότι ο Ουρανός βρίσκεται στο υψηλότερο και πλέον εμφανές σημείο του χάρτη, στον 10ο οίκο, εκεί που βρίσκεται και η Κυβέρνηση και ο ανώτατος άρχων μιας χώρας, μας προϊδεάζει αφενός μεν για την δημόσια εικόνα της χώρας μας, αφετέρου δε για αυτά που θα γίνουν το επόμενο πεντάμηνο. Το μόνον που θεωρώ πιθανώς θετικό είναι ότι επειδή ο Ουρανός φημίζεται για την έλλειψη ανοχής του, τώρα που γυρίζει ανάδρομος στον 10ο οίκο της χώρας, ίσως η Κυβέρνηση αποφασίσει να καταργήσει κάποια μέτρα που είχαν ληφθεί σε προηγούμενα χρόνια κ έδειχναν παντελή έλλειψη ανοχής απέναντι σε κοινωνικές ομάδες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερμής τετράγωνο Πλούτωνας 17 Μαΐου 2024: Όλα θέλω να τα ξέρω, όλα!

  Την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 10.43 το πρωί θα κορυφωθεί η όψη τετραγώνου που γίνεται μεταξύ του Ερμή, που βρίσκεται στην 2 ο 03΄μοίρα του...