28.8.23

28 Αυγούστου 1963: I have a dream...



Ήταν 60 χρόνια πριν σαν σήμερα, στις 28 Αυγούστου 1963, που ο Martin Luther King jr, μπροστα στο μνημείο του Abraham Lincoln, στην Washington DC, εκφώνησε ενώπιον 250.000 ανθρώπων την ιστορική ομιλία του  "I have a dream" - "Έχω ένα όνειρο".






(Και οι 2 φωτογραφίες είναι απ' την Wikipedia 
I Have a Dream - Wikipedia )




Ήταν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πορείας για Δουλειές και Ελευθερία, στην πρωτεύουσα του Αμερικανικού Κράτους προς υποστήριξη του Civil Rights Movements, που ο αιδεσιμώτατος Martin Luther King jr ανέπτυξε το όνειρο του για ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους, σε 16 λεπτά (αντί των 4 λεπτών που είχαν προγραμματιστεί), δίνοντας μας μια απο τις πιο σημαντικές ομιλίες του 20ου αιώνα.

Aν παρατηρήσουμε τον χάρτη της μέρας (την ώρα που μίλησε ο MLK η Σελήνη είχε προχωρήσει μία με δύο μοίρες), που είναι ο εξωτερικός, επάνω στον χάρτη των Η.Π.Α. και του M.L.K jr, θα δούμε δύο χαρακτηριστικά πράγματα (μεταξύ άλλων πολλών!):
α/ ότι η Σελήνη βρισκεται στο φιλελεύθερο ζώδιο του Τοξότη και προβάλλεται στον 1ο οίκο του χάρτη των Η.Π.Α. και υποστήρίζεται με τρίγωνο απο τον κυβερνήτη της Δία, ο οποίος βρίσκεται στον Κριό και προβάλλεται στον 4ο οίκο του χάρτη των Η.Π.Α. (και μάλιστα ενεργοποιεί τον γνέθλιο Χείρωνα των Η.Π.Α. - τραύμα που προέρχεται απο την πατρίδα και πληγώνει την πατρίδα).
β/ ότι είναι η μέρα και ώρα που η Αφροδίτη κάνει την ανώτερη σύνοδο της με τον Ήλιο στο ζώδιο της Παρθένου, εκεί που γινόταν η σύνοδος Ουρανού / Πλούτωνα. 

Aκόμα και αν δεν θυμόματε τίποτα άλλο απο την επίδραση τη συνόδου Ουρανού - ΠΛούτωνα στην δεκαετία του '60, ας κρατήσουμε αυτό! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερμής τετράγωνο Πλούτωνας 17 Μαΐου 2024: Όλα θέλω να τα ξέρω, όλα!

  Την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 10.43 το πρωί θα κορυφωθεί η όψη τετραγώνου που γίνεται μεταξύ του Ερμή, που βρίσκεται στην 2 ο 03΄μοίρα του...